Miedema schiet Oranje-vrouwen naar vijfde plek Algarve Cup

8 maart 2017, 17:40

De Nederlandse vrouwen zijn er op spectaculaire wijze in geslaagd om op de Algarve Cup het duel om de vijfde plaats te winnen. De Oranje-leeuwinnen kende een prima start en stonden al snel 2-0 voor, maar zagen mede door een rode kaart Japan terugkomen. In de blessuretijd maakte Vivianne Miedema alsnog de winnende: 3-2.

In een chaotische openingsfase, waarin Stefanie van der Gragt haar eigen lat raakte, kwam Nederland uiteindelijk bovendrijven. Anouk Dekker tikte binnen, nadat de Japanse keeper mistastte bij een hoekschop. Luttele minuten later schoot Lieke Martens met een bekeken schot de 2-0 tegen de touwen en dus zat Oranje op rozen.

Lang kon de ploeg daar echter niet vertoeven, want Kumi Yokoyama schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de aansluitingstreffer binnen. Het wedstrijdbeeld was daarna in evenwicht met kansen voor beide ploegen, totdat Mandy van den Berg haar tweede gele kaart pakte.

De druk van Japan nam toe en dat resulteerde een kwartier voor tijd in de 2-2, toen Sheila van den Bulk een eigen doelpunt maakte. Oranje wisselde vervolgens al met het oog op de strafschoppen. Loes Geurts werd eraf gehaald voor reservedoelman Sari van Veenendaal. Het bleek een overbodige wissel, want in de blessuretijd speelde Vivianne Miedema de Japanse verdediging op een hoop, waarna ze uitstekend afrondde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen