Xabi Alonso gaat punt zetten achter imposante loopbaan

9 maart 2017, 11:22

Op 35-jarige leeftijd heeft Xabi Alonso aangegeven dat hij na het seizoen een punt gaat zetten achter zijn loopbaan als profvoetballer. De Spaanse middenvelder van Bayern München laat via Twitter weten dat het na komende zomer genoeg is geweest voor hem. "Ik heb het geleefd, ik heb ervan gehouden. Vaarwel, prachtig spelletje."

Daarmee komt er een einde aan een prachtige voetbalcarrière, die tijdens het seizoen 1999/2000 het levenslicht zag bij Real Sociedad. Na een verhuurperiode bij Eibár en bijna vijf seizoenen bij de club uit San Sebastián te hebben gespeeld, haalde Liverpool de middenvelder naar de Premier League. Daar speelde de Spanjaard vijf seizoenen. Hij vierde op Anfield de winst van vier prijzen: de Champions League, de UEFA Super Cup, de FA Cup en het Community Shield.

Na zijn tijd in de stad van de Beatles trok Alonso terug naar Spanje, waar hij bij Real Madrid ging spelen. Ook daar won hij de Champions League en pakte hij nog vier andere prijzen. Bij Bayern München gaf de middenvelder zijn carrière in de zomer van 2014 weer een nieuwe impuls en daar vindt hij het na drie jaar en minimaal vier prijzen dus komende zomer genoeg geweest.

Alonso is 114-voudig international van Spanje, waarmee hij twee EK's (2008 en 2012) en één WK (2010) in de wacht wist te slepen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen