Xabi Alonso: "Een moeilijke keuze, maar de tijd is rijp"

9 maart 2017, 14:47

Xabi Alonso is aan zijn laatste maanden als professioneel voetballer bezig. De 35-jarige middenvelder van Bayern München heeft vandaag (donderdag) zijn afscheid aangekondigd. Komende zomer zegt de Spaanse prijzenpakker het voetbal vaarwel, terwijl hij zich naar eigen zeggen nog aardig fit voelt.

"Het was een moeilijk beslissing om te nemen, maar ik heb het gevoel dat de tijd rijp is. Ik heb altijd gedacht dat het beter is om te vroeg te stoppen dan te laat. Ik voel me nog prima, maar dit is het moment om het voetbal vaarwel te zeggen", zegt Alonso tegen het videokanaal van Bayern. "Ik wilde mijn carrière afsluiten op het hoogste niveau en dat is het geval, omdat Bayern wereldklasse is. Ik ben er enorm trots op dat ik nog deel uitmaak van deze familie."

Alonso kwam in 2014 in München terecht, nadat hij voor Real Sociedad, Eibár, Liverpool en Real Madrid uitkwam. De middenvelder won onder meer twee Champions Leagues, twee EK's en een WK. "Ik heb echt veel meegemaakt als speler, bij geweldige clubs en het nationale team van Spanje. Ik had nooit durven dromen dat ik zo'n mooie carrière zou hebben", aldus Alonso.

Oud-ploeggenoot Steven Gerrard komt na de afscheidsaankondiging met een mooie boodschap voor Alonso:

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen