Zoet: "Voetbal mooi spelletje, kan nog van alles gebeuren"

9 maart 2017, 17:09

Jeroen Zoet denkt dat PSV inspiratie kan halen uit de prestatie van FC Barcelona in de achtste finales van de Champions League. De Catalaanse club verloor de eerste ontmoeting met Paris Saint-Germain met 4-0, maar plaatste zich woensdag toch voor de kwartfinale van het miljoenenbal door in Camp Nou met 6-1 te winnen. Barça scoorde drie keer in de laatste zeven minuten.

"Ik heb genoten als liefhebber. Voor het eerst dat een ploeg zo'n achterstand goedmaakt. Zo zie je maar weer dat voetbal een mooi spelletje is en dat er nog van alles kan gebeuren", zegt Zoet tegen Omroep Brabant over de ontsnapping van Barcelona.

In de Eredivisie staat PSV acht en vier punten achter op respectievelijk koploper Feyenoord en nummer twee Ajax. Wel liep de Eindhovense club afgelopen weekend in op de twee rivalen. In de laatste negen speelronden kan er nog van alles gebeuren en dus wordt het mentale aspect belangrijk. "Dat is een grote factor", beaamt Zoet. "Als je zoals bij Barcelona ziet dat een wedstrijd in zeven minuten beslist kan worden en dat er ineens een heel ander team doorgaat. Dat kan in de Eredivisie ook nog steeds, alleen moeten wij dan wel blijven winnen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen