Aanklager wil Vilhena nu voor vier wedstrijden schorsen

9 maart 2017, 21:25

Tonny Vilhena zit mogelijk langer op het strafbankje. De aanklager betaald voetbal eist een zwaardere schorsing voor de middenvelder van Feyenoord dan hij in eerste instantie voorstelde. Vilhena hangt nu vier duels onvoorwaardelijke uitsluiting boven het hoofd.

Woensdag deed de aanklager betaald voetbal Vilhena nog een schikkingsvoorstel om hem voor vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, te schorsen. Daarmee gingen de middenvelder en zijn club echter niet akkoord, waardoor de zaak donderdagavond in behandeling werd genomen door de tuchtcommissie. Daar verzwaarde de aanklager zijn eis.

Vilhena moest op het matje komen omdat hij afgelopen zondag in de Rotterdamse derby tegen Sparta (1-0 verlies) een elleboogstoot zou hebben gegeven aan Mathias Pogba. De speler betoogde voor de tuchtcommissie iets anders. "Ik volgde de bal en wilde deze koppen", sprak Vilhena volgens RTV Rijnmond.

Volgens de aanklager maakte Vilhena een 'ferme armzwaai' naar achteren. Joris van Benthem, de advocaat van Vilhena en Feyenoord, is het daar niet mee eens. "Vilhena's hand was open en niet in een vuist. Met een open hand kun je geen stoot geven", stelde Van Benthem. De raadsman wees de tuchtcommissie er ook op dat Vilhena verder van onbesproken gedrag is in zijn carrière, een standpunt dat de aanklager deelt.

Vrijdagochtend, rond 10.00 uur, doet de tuchtcommissie uitspraak in deze zaak.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen