Vilhena krijgt drie duels en mist Klassieker op 2 april

10 maart 2017, 10:10

De tuchtcommissie van de KNVB heeft gesproken. Tonny Vilhena is voor vier wedstrijden (waarvan één voorwaardelijk) geschorst. De middenvelder van Feyenoord mist daardoor de komende drie duels, waaronder de Klassieker tegen Ajax op 2 april. AZ-thuis en sc Heerenveen-uit gaan ook aan de neus van Vilhena voorbij.

De tuchtcommissie vindt dat het genoeg bewijs heeft dat de middenvelder van Feyenoord in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam (1-0 verlies) een elleboogstoot uitdeelde aan Mathias Pogba. Het oordeel is geveld op basis van televisiebeelden en de verklaringen van Pogba en Vilhena. De straf van de tuchtcommissie loopt parallel aan het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van eerdere deze week.

"De tuchtcommissie oordeelt dat er sprake is van voorwaardelijke opzet. Vilhena zwaaide toen hij omhoog sprong wild met zijn elleboog naar achter, terwijl hij kon weten dat hij een speler van Sparta hard in het gezicht zou raken, wat ook is gebeurd. Onder deze omstandigheden acht de tuchtcommissie de hiervoor genoemde straf passend", zo klinkt het op de website van de KNVB.

Feyenoord en Vilhena kunnen, tot komende woensdag, nog in beroep gaan tegen de straf. Gaat de middenvelder in beroep voor vanmiddag (vrijdag) 16.00 uur, dan kan hij komende zondag zijn opwachting maken tegen AZ (thuis).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen