Payet: "Ik verveelde me bij het defensieve West Ham"

10 maart 2017, 11:51

Nog geen jaar nadat hij een nieuw contract voor 5,5 seizoenen tekende, trok Dimitri Payet de deur achter zich dicht bij West Ham United. De Franse international keerde terug bij Olympique Marseille. Een paar maanden na zijn veelbesproken overstap blik Payet terug op de wijze waarop hij van 'hero to zero' ging bij West Ham.

"De wijze waarop we speelden, met het defensieve systeem, vond ik maar niets", zegt Payet tegen L'Équipe over de gang van zaken bij West Ham. "Je kan wel zeggen dat ik mezelf verveelde. Ik had contact met Marseille en haar coach Rudi Garcia, wiens voetbalfilosofie ik al goed kende. De keuze ging daarom snel. Als ik nog zes maanden zou wachten, dan waren dat zes verloren maanden geweest."

Midden januari kwam bij West Ham naar voren dat Payet aanstuurde op een vertrek en daarom niet meer in actie wilde komen. "Ik heb de club gewaarschuwd dat ze me serieus moesten nemen, en dat ik anders wel op een andere manier een vertrek zou forceren. Ik heb ze in de ogen gekeken en gezegd dat ik de consequenties zou aanvaarden. Slaven Bilic (de manager van West Ham, red.) wist ook dat ik weg wilde. De sportieve situatie werd steeds slechter", aldus Payet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen