Cocu wijst naar Barça: "Dat maakt het geloof tastbaar"

10 maart 2017, 14:21

Omdat PSV met nog negen speelronden te gaan een achterstand van respectievelijk acht en vier punten heeft op koploper Feyenoord en nummer twee Ajax, is het landskampienschap zéér ver weg voor de Eindhovense titelverdediger. Toch klampt men zich in het Philips Stadion vast aan de gedachte dat er van alles mogelijk is in de voetbalwereld. Dat werd midweeks wel weer duidelijk, toen FC Barcelona met een 6-1 zege op Paris Saint-Germain een 4-0 verlies wegpoetste.

"Het bewijst dat je altijd in je doel moet blijven geloven", zegt trainer Phillip Cocu op PSV.nl naar aanleiding van de spectaculaire editie van Barça-PSG. Hij heeft met de groep gesproken over de magische avond in Camp Nou. "Dit zijn de bijzondere momenten in het voetbal die ik vaak aanhaal. Je moet altijd in je kansen blijven geloven, ook als ze klein zijn. Zo'n wedstrijd als afgelopen week, maakt dat geloof tastbaar."

Los van het feit dat PSV afhankelijk is van averij van Feyenoord en Ajax, moet het zelf ook de punten bij elkaar zien te sprokkelen. Zaterdagavond moet dat gebeuren in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. "Het is een ploeg met veel voetballend vermogen, met snelheid voorin. Een wapen dat ze veel gebruiken. Ik verwacht zeker geen eenvoudige opgave", zegt Cocu over het treffen met de ploeg uit Deventer.

Marco van Ginkel is weer fit en inzetbaar bij PSV, waar alleen Ramon Pascal Lundqvist nog geblesseerd is.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen