Bosz laat Ziyech in basis starten tegen diens oude club

10 maart 2017, 15:33

Hakim Ziyech viel wegens vermoeidheidsverschijnselen buiten de basiself van Ajax voor de Europa League-uitwedstrijd tegen FC Kopenhagen (2-1 verlies), maar kan komende zondag weer 'gewoon' op een basisplaats rekenen in een voor hem beladen duel. FC Twente, waar hij de afgelopen twee seizoenen furore maakte, komt vanaf 16.45 uur langs in de Amsterdam ArenA. "Hakim gaat spelen."

Daags na de 2-1 nederlaag tegen Kopenhagen blikt coach Peter Bosz vooruit op het thuisduel met Twente en ook nog even terug op het duel in Denemarken. "Ik vond dat we goed speelden, en bij vlagen een Ajax hebben gezien zoals we graag willen: agressief als het moet en met durf voetballend. We hadden ons alleen moeten belonen door een goed resultaat te behalen. Het spel biedt, denk ik, wel hoop voor de return", zo citeert de clubwebsite Bosz. Ondanks de donderdagse inspanning in Kopenhagen staat de selectie van Ajax er op fysiek vlak aardig voor, zo geeft de trainer aan.

Met Twente treft Ajax volgens Bosz een leuke ploeg. "Ik vind dat Twente het erg goed doet. Ze spelen leuk voetbal. Ik vind dat Twente goede spelers heeft, ook met individuele kwaliteit. Onder meer een aantal huurspelers van Manchester City. René Hake heeft daar in korte tijd een goed team van weten te maken. Ze spelen compact, en iets teruggeplooid, en zullen dat waarschijnlijk tegen ons ook doen", aldus Bosz.

Ajax zal het overwicht hebben tegen Twente, verwacht Bosz. "Ik denk het een leuke wedstrijd gaat worden waarin wij het spel zullen moeten maken. Maar dat is geen probleem, dat moeten we iedere wedstrijd en dat willen we ook graag."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen