Fiorentina presenteert plannen voor 'paarse Renaissance'

10 maart 2017, 19:28

Al jaren werd bij Fiorentina gesproken over een nieuw stadion en vrijdag heeft de club een volgende stap gezet in de realisatie van deze plannen. Clubeigenaar Andrea Della Valle presenteerde het project 'de paarse Renaissance', naar de kleur van de Toscaanse club en het feit dat thuisstad Florence de hoofdstad van de Renaissance, het tijdperk na de Middeleeuwen, was.

Het nieuwe onderkomen van Fiorentina zal plaats bieden aan 40.000 toeschouwers en moet in 2021 in gebruik worden genomen. De totale kosten voor het project bedragen naar verwachting 420 miljoen euro. "Voor ons is dit een historische dag", aldus Della Valle. "Dit is een grote stap voor Florence en heel Italië, al hebben we nog een beetje geduld nodig, nog ongeveer vier jaar. De oorspronkelijke plannen dateren van negen jaar geleden, maar we moesten wat kleine problemen oplossen."

Momenteel speelt Fiorentina haar thuiswedstrijden in het Stadio Artemio Franchi. Dat complex heeft capaciteit voor ruim 47.000 mensen, maar is sterk verouderd; het werd in 1931 geopend. Veel Serie A-clubs spelen nog in oude stadions, maar inmiddels is een moderniseringsslag ingezet. Juventus heeft sinds 2011 een nieuw stadion, terwijl het Stadio Friuli van Udinese grondig is gerenoveerd en vorig jaar werd heropend. Ondertussen heeft ook onder meer AS Roma concrete stadionplannen.

Foto: Fiorentina Twitter

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen