Kuyt haalt schouders op: "Wat gebeurd is, is gebeurd"

11 maart 2017, 09:17

De afgelopen weken moest aanvoerder Dirk Kuyt bij Feyenoord genoegen nemen met een reserverol, maar dit weekend tegen AZ lijkt de aanvaller door de vele afwezigen weer in de basis te mogen beginnen. Hoewel hij staat te popelen om de club te helpen, weigert hij kritisch te zijn op coach Giovanni van Bronckhorst.

Tijdens het thuisduel met FC Groningen op 11 februari werd Kuyt voor het eerst gepasseerd en dat ging met de nodige onrust gepaard bij de club. "Wat gebeurd is, is gebeurd", zegt hij tegen de NOS. "Ik heb mijn mening en gevoel op dat moment laten spreken. Vervolgens heb ik het achter me gelaten. Ik wil me alleen richten op mijn prestaties op het veld. Ik ben klaar als de trainer me nodig heeft."

Feyenoord verloor vorige week van Sparta Rotterdam, waardoor de titelstrijd in Nederland mogelijk weer wat spannender wordt. Kuyt beseft dat de Rotterdammers niet in paniek moeten raken. "We zijn bezig aan een fantastisch seizoen en staan al 26 wedstrijden bovenaan, maar we kunnen onszelf alleen maar belonen door die laatste negen finales goed af te sluiten. We zijn begonnen met niets, we staan nog op niets, maar aan het einde van de rit willen we wel iets. Dat is waar we voor gaan", stelt Kuyt, die met Feyenoord vier punten voorsprong heeft op achtervolger Ajax.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen