AC Milan-coach Montella blijft rustig: "Dit is voetbal"

11 maart 2017, 09:55

Dicht, heel dicht was AC Milan vrijdagavond bij een grote stunt in de Italiaanse competitie. De nummer zeven van de Serie A stevende op bezoek bij Juventus af op een gelijkspel, maar ging door een dubieuze strafschop in de 97ste minuut alsnog met 2-1 de bietenbrug op. De gemoederen liepen in het kamp van Milan hoog op, maar trainer Vincenzo Montella houdt het hoofd koel.

Het penaltymoment in blessuretijd was zeer omstreden. Stephan Lichtsteiner probeerde de bal voor te geven, maar trof met zijn voorzet de hand van Mattia De Sciglio. Het leek aangeschoten hands, maar arbiter Davide Massa zag er na overleg met zijn assistent een penalty in. Het was zwaar gestraft, maar Paulo Dybala benutte het buitenkansje. "Iedereen heeft zijn eigen mening over dit moment", sprak Montella na het duel tegen Mediaset Premium. "Hoe onze spelers protesteerden, sloeg nergens op. In discussie gaan met de scheidsrechter heeft geen zin. We moeten ons hoofd koel houden."

Natuurlijk baalt de coach wel van het feit dat zijn team op bezoek bij de koploper een remise uit handen gaf. "We kregen de kansen om op voorsprong te komen", blikt hij terug. "Als dat was gelukt, krijg je natuurlijk een andere wedstrijd. Het had een hele andere wedstrijd kunnen worden, maar wij benutten onze kansen in de counter niet. Dit is voetbal. Los van de nederlaag geeft deze wedstrijd ons wel vertrouwen in de strijd om een Europees ticket."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen