Van den Hurk pijnigt Jong Ajax: "Hier droom je als jongen van"

11 maart 2017, 11:05

In Doetinchem was het vrijdag de avond van Anthony van den Hurk. De aanvaller van De Graafschap scoorde in het thuisduel met Jong Ajax maar liefst drie keer en loodste zijn team daarmee langs de bezoekers uit Amsterdam: 3-2. Na afloop was de zomeraanwinst dolgelukkig.

"Ja, hier droom je als kleine jongen van", sprak een blije Van den Hurk tegen Omroep Gelderland. "Ik ben van nature spits en de aard van het beestje is doelpunten maken. Bij de derde viel het allemaal even goed. Ze lieten Dean Koolhof lopen en ik was ook vrij en kop hem mooi binnen. De bal gaat nu mee naar huis, want dit was mijn eerste hattrick in het betaald voetbal. Die krijgt een mooi plekje in mijn huis."

Dankzij de overwinning gaat De Graafschap na twee duels aan kop in de vierde periode. "We moeten daarvoor gaan. Het is een moeilijk seizoen geweest, maar we zitten nu lekker in een flow. We winnen van NAC en Jong Ajax, dat zijn niet de minsten", beseft Van den Hurk.

Ook ploeggenoot Bryan Smeets beseft dat De Graafschap goed begonnen is aan de periode. Hij zag wel dat de thuisploeg het moeilijk had met Jong Ajax. "Die gasten kunnen voetballen en hebben ons bij vlagen weggetikt. Maar gebaseerd op die tweede helft, puur op kracht en mentaliteit, hebben we terecht gewonnen. Ik ben hartstikke blij, want dit is een hele goede ploeg die mee kan in de Eredivisie. We komen terug van 1-2. We hebben nu vertrouwen, want dat was ons een paar weken geleden niet gelukt."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen