Rake kopbal Havenaar verlost ADO van laatste plaats

11 maart 2017, 20:49

ADO Den Haag heeft in de strijd tegen degradatie drie broodnodige punten gepakt. Thuis tegen NEC waren één rake kopbal van Mike Havenaar en puik keeperswerk van de uitblinkende Robert Zwinkels genoeg om de eerste zege in 2017 en onder leiding van Alfons Groenendijk te pakken: 1-0. De Hagenezen hebben daarmee eindelijk weer eens reden tot feesten en zijn verlost van de laatste plaats.

Als de paaseieren over ruim een maand in de Hofstad net zo goed worden verstopt als de kansen van ADO in de eerste helft kon het wel eens een hele lange zoektocht worden. De thuisploeg meldde zich in het eerste bedrijf welgeteld één keer gevaarlijk voor de goal van NEC, een slap schot van Schaken was het eindproduct. Dat betekende overigens niet dat ADO niets te vertellen had, integendeel zelfs. Het merendeel van het balbezit was voor de ploeg van Alfons Groenendijk.

Hoe anders verliep de tweede helft. Binnen twee minuten vielen er al drie mogelijkheden te noteren en dat bleek slechts de opmaat naar een zeer levendige en open tweede bedrijf. Het spel golfde op en neer. Een volley van Tom Trybull, op aangeven van Ruben Schaken, belandde recht in de handen van Delle en aan de andere kant kon Zwinkels een schot van Ali Messaoud nog maar net tot corner verwerken.

Het was voor Hyballa het signaal om de 5-3-2-tactiek overboord te gooien en meer de aanval te zoeken. Dat lukte ook, want ADO werd aardig met de rug tegen de muur gezet. Tot echte grote kansen kwam het niet meer, waardoor de thuisploeg de drie punten over de streep kon trekken. Daarmee doet het de laatste plaats in ieder geval tijdelijk over aan Roda JC. Met de nadruk op tijdelijk, want die rolverdeling kan in de huidige competitie morgenmiddag ook zomaar weer anders zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen