Van Hanegem ergert zich aan AZ: "Pfff, wat een slappe hap"

13 maart 2017, 08:08

In zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad steekt Willem van Hanegem de loftrompet over Nicolai Jørgensen, die goed was voor drie goals en twee assists in de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen AZ (5-2 winst). Wel heeft de oud-international zich flink geërgerd aan de Alkmaarse bezoekers.

"Je ergert toch vooral ook aan AZ op zo'n middag. Pfff, wat een slappe hap", schrijft Van Hanegem, wiens ergernis voor de aftrap al begon. "Wat ze van mij meteen mogen afschaffen, is dat ploegen vlak voor de aftrap nog bij elkaar gaan staan in een scrum. Waarvoor is dat in hemelsnaam, als je daarna meteen zo over je heen laat lopen in de wedstrijd?! Allemaal interessantdoenerij, nep gedoe. Zo komt zo'n scrum op mij over. Net zoals geldt voor aanvoerders die  opzichtig high-fives geven aan medespelers bij het opkomen of verlaten van het veld."

Van Hanegem heeft complimenten voor Jørgensen, die zijn seizoenstotalen wist op te schroeven naar achttien goals en tien assists. "De eerste goal van Jørgensen gisteren, daarin zag je weer zijn grootste kwaliteit in terug. Deze spits schiet nooit zomaar blind op doel. Het gaat altijd doordacht. Waar de keeper staat, waar hij zelf staat en waar zijn directe tegenstander; Jørgensen heeft het allemaal in de smiezen en handelt daar vervolgens naar. Mooi vind ik dat. Maar daarom begrijp ik er nog steeds niks van dat hij alleen in Nederland heeft gescoord. Dit was kennelijk pas de eerste hattrick uit zijn profcarrière. Dat blijft gek. En Jørgensen deed meer goede dingen, zoals die bal met zijn borst doortikken naar Kuyt. Dat moest echt met snelheid gebeuren, want Kuyt moest nog achter zijn man vandaan komen op dat moment", besluit Van Hanegem.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen