Conte: "Scheids moet Hazard in bescherming nemen"

14 maart 2017, 08:30

Antonio Conte zag maandagavond tijdens de FA Cup-kwartfinale van Chelsea tegen Manchester United (1-0) dat Eden Hazard meerdere aanslagen te verwerken kreeg. Om dat te illustreren: Ander Herrera werd voor rust al met rood uit het veld gestuurd vanwege twee overtredingen op de beweeglijke Belg. Conte vreesde dat Hazard een blessure zou oplopen.

De clash tussen Chelsea en Man United liep uit op een slijtageslag. Conte vindt het belangrijk dat de scheidsrechters spelers als Hazard in bescherming nemen. "Het was voor hem 20 of 25 minuten lang onmogelijk om te voetballen, omdat hij alleen maar neer getrapt werd", zegt Conte tegen Sky Sports over de ruwe behandeling van Hazard. "De tactiek om een tegenstander steeds neer te halen vind ik niet in het voetbal thuishoren. Ik ben niet gek. Ik zie dat hij de hele tijd neergehaald wordt."

Daar laat Conte het nog niet bij. "Soms speel je nou eenmaal tegen zeer getalenteerde spelers en dan probeer je ze te intimideren. De scheidsrechters moeten spelers als Hazard beschermen. Straks gaan ze eraf met een zware blessure... Het is gewoon gevaarlijk dat hij steeds van achteren neer getrapt wordt", bromt de Italiaan, die het zelf even aan de stok kreeg met José Mourinho. "Wat er gebeurde, is een circus bij het veld. De coaches zijn niet belangrijk", stelt Conte.

Chelsea neemt het door de winst tegen Man United in de halve finale van de FA Cup op tegen Tottenham Hotspur.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen