Locadia: "Klaar voor inhaalrace tegen Ajax en Feyenoord"

14 maart 2017, 08:54

Jürgen Locadia hoopt de komende maanden een ellendig seizoen nog flink op te kunnen fleuren. De aanvaller van PSV voelt zich met de dag fitter worden en kwam maandagavond weer in actie bij de beloften, die mede dankzij een doelpunt van Locadia (en een hattrick van Albert Gudmundsson) met 0-5 van stadgenoot FC Eindhoven wonnen. "Ik voel me gewoon fit en ben er klaar voor."

Voor het eerst sinds zijn knie- en liesblessure maakte Locadia weer eens de negentig minuten vol. Dat smaakt goed voor de geplaagde aanvaller. "Vooral dat je na zoveel maanden je eerste goal maakt man. We kregen veel ruimte de tweede helft, dus ik was er wel naar op zoek. Ik ben blij dat het gelukt is", glimlacht Locadia in gesprek met Omroep Brabant.

De herstelde Locadia kan wel begrip opbrengen voor het feit dat hij nog bij Jong PSV moet opdraven. "Ik ben er echt lang uit geweest, je ziet dat ik het nodig heb. Het ritme, de balaannames die kloppen nog niet allemaal. Maar ik ga niet het hele seizoen in Jong PSV spelen", aldus de aanvaller, die naar eigen zeggen dus weer klaar is voor een prominentere rol in de hoofdmacht. "Ik voel me gewoon fit, het is de keuze van de trainer wanneer ik weer in het eerste kom. Ik heb heel weinig gespeeld, dus ik begrijp het wel. Maar ik ben er wel klaar voor."

"Ik hoop met mijn kwaliteiten nog bij te dragen aan de inhaalrace tegen Ajax en Feyenoord. Het zal moeilijk worden, maar wie weet laten ze nog punten liggen", komt Locadia met een hoopvolle afsluiter. De PSV'er raakte op 28 augustus zwaar geblesseerd, in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Na zijn kwetsuur kwam hij tweemaal als invaller binnen de lijnen bij PSV 1, tegen Feyenoord (2-1 verlies) en Roda JC (4-0 winst).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen