Vergadering over opzet: "Beeld krijgen van wat haalbaar is"

14 maart 2017, 10:18

Alle clubs uit de Eredivisie en de Jupiler League komen vandaag (dinsdag) in Wageningen bijeen om te vergaderen over een nieuwe competitie-opzet, iets wat al lange tijd een beladen thema is. Er wordt vaak gesproken over een competitie met zestien clubs en een nieuwe play-offregeling, vanwege het feit dat Nederland flink afgegleden is op de coëfficiëntenlijst van de UEFA.

Partijen als de Eredivisie CV, de KNVB, spelersvakbonden en de clubs zijn al lange tijd aan het steggelen over de nieuwe constructie van de competities. Maar hoe meer er gesproken wordt, des te duidelijker wordt het dat de meningen enorm verdeeld zijn. In de vergadering van vandaag moet daarom een belangrijke stap gezet worden. In mei zal een definitief besluit volgen, op de algemene vergadering betaald voetbal. Elke club heeft dan stemrecht.

In gesprek met AD Sportwereld gaat Eredivisie CV-directeur Jacco Swart in op de bijeenkomst. "Bedoeling is vooral om nu een goed beeld te krijgen van wat haalbaar is, en wat zeker niet. Het perspectief verschilt per club, dat weten we, en het heeft geen zin een doodlopende weg te bewandelen. Maar tegelijk gooien we ook niet nu al alle deuren dicht", aldus Swart.

Chris Woerts, marketeer en voormalig Eredivisie CV-directeur, is benieuwd naar de uitkomsten van het topoverleg.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen