Leicester overtuigend CL-kwartfinalist na zege op Sevilla

14 maart 2017, 22:43   Bijgewerkt: 14 maart 2017, 23:15

Door met 2-0 te winnen van het Spaanse Sevilla heeft Leicester zich over twee wedstrijden geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Het kwam op 2-0 door doelpunten van Wes Morgan en Marc Albrighton en dat voldeed na de 2-1 nederlaag in Spanje. Sevilla had nog een verlenging kunnen afdwingen met tien man (rood Samir Nasri), maar Steven N'Zonzi zag zijn strafschop gepakt worden door Kasper Schmeichel.

Leicester had sinds het ontslag van Claudio Ranieri de weg omhoog weer gevonden. De laatste twee wedstrijden in de Premier League werden gewonnen van Liverpool en Hull City en daardoor was het vertrouwen in een goede afloop rond de degradatiezone wat toegenomen. Ook de uitgangspositie tegen Sevilla bood vertrouwen in een goede afloop door het late uitdoelpunt van Jamie Vardy. Daarnaast had Leicester tot nu toe alle thuiswedstrijden in de Champions League gewonnen.

Vol goede moed begon het dappere Leicester aan de tweede confrontatie met de Spanjaarden, die de afgelopen drie seizoen de Europa League hadden gewonnen. Sevilla kreeg na vier minuten de kans om Leicester meteen pijn te doen, maar het schot van Samir Nasri werd in de korte hoek gekeerd door Kasper Schmeichel.

Het was de enige kans in een rommelige openingsfase. Leicester leek wat zenuwachtig, maar had door de hoge pressie op Sevilla toch steeds snel de bal terug. Het kon daardoor het eigen spel spelen en drukte Sevilla terug. In de 27e minuut resulteerde dat in een doelpunt. Aanvoerder Wes Morgan liep een vrije trap bij de tweede paal binnen, al was dat meer geluk dan wijsheid. Via zijn rechterbeen verdween de bal in het doel en Leicester ging met de voorsprong de rust in.

Sevilla stond op basis van uitdoelpunten achter en moest na rust wat gaan laten zien om voor het eerst in de clubgeschiedenis de kwartfinales van de Champions League te bereiken. Jorge Sampaoli bracht met Stevan Jovetic en Mariano vers bloed en hoopte zo wat te forceren. Dat lukte kort na de pauze bijna meteen, maar een afstandsschot van Escudero spatte uiteen op de lat. Een minuut later kreeg Sevilla de 2-0 om de oren. Adil Rami kopte een voorzet in de voeten van Marc Albrighton en die schoot zuiver raak in de hoek: 2-0.

Met de moed der wanhoop probeerde Sevilla het in de laatste tien minuten nog, maar het was Leicester dat nog meer aan een goal rook. Vardy had zijn vizier echter niet op scherp staan. Hij miste tijdens razendsnelle counters twee levensgrote kansen en hield daarmee Sevilla's hoop op een verlenging nog overeind. Die kwam er niet, Leicester hield overtuigend stand en plaatste zich voor de kwartfinales. Vrijdag zal het horen wie daarin de tegenstander zal zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen