Porto-coach: "Zijn nu meer één team dan ooit tevoren"

15 maart 2017, 07:41   Bijgewerkt: 15 maart 2017, 08:12

FC Porto hoopte Juventus in de verlegenheid te kunnen brengen in het tweeluik in de achtste finale van de Champions League, maar in beide wedstrijden tegen de Italiaanse topclub liepen de Portugezen voor rust al tegen een rode kaart aan. In het eerste duel (0-2 verlies) was Alex Telles de schlemiel, ditmaal (1-0 verlies) was dat Alex Telles. Coach Nuno Espirito Santo zag het te moeilijk worden door de rode kaarten, maar verlaat het toernooi met opgeheven hoofd.

Ondanks de numerieke minderheid na veertig minuten ging Porto 'slechts' met 1-0 onderuit in Turijn, waar Juventus dankzij een verzilverde strafschop van Paulo Dybala won. "De rode kaart was beslissend, net als in de eerste wedstrijd", zegt Nuno na de wedstrijd. "Je zal je altijd blijven afvragen wat we hadden kunnen bewerkstelligen als we in beide duels de hele tijd elf man op het veld hadden staan", stelt hij.

"We wilden bij onszelf blijven, het spelletje spelen dat we altijd spelen. Dat lukte: we startten goed, met balbezit en kwaliteit. We verdedigden ook prima, we waren solide", aldus Nuno, die zijn ploeg niet in de buurt van de kwartfinale zag komen. "We wisten dat we minimaal twee goals moesten maken, maar we wilden ook geen gezichtsverlies lijden. Dat is gelukt, voor de rode kaart. Daarna hebben we de pot, met de steun van onze fans, aardig dichtgehouden. We zijn nu meer één team dan ooit tevoren", besluit de tevreden coach van Porto.

In de Portugese Primeira Liga is Porto momenteel de nummer twee, met één punt achter koploper Benfica.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen