Bosz positief: "Wij kunnen beter voetballen dan Kopenhagen"

15 maart 2017, 15:01

Ajax treedt donderdagavond in de Amsterdam ArenA aan tegen FC Kopenhagen. De ploeg van Peter Bosz moet een 2-1 nederlaag in de heenwedstrijd zien goed te maken. De trainer is er nog niet uit wie de geschorste Davy Klaassen moet gaan vervangen in het Europa League-duel. Daarnaast zijn Daley Sinkgraven en Abdelhak Nouri twijfelgevallen.

De belangrijkste puzzel voor Bosz is het kiezen van de vervanger van aanvoerder Klaassen. Donny van de Beek lijkt een logische keuze, maar het besluit is nog niet genomen. "We hebben spelers in het elftal die zijn leiderschap kunnen overnemen. Dat zijn vooral de jongens met meer ervaring en daar hebben we er een paar van. We trainen straks nog een keer en daarna neem ik een definitieve beslissing", zegt de trainer tijdens de persconferentie van woensdag.

Ook FC Kopenhagen mist enkele belangrijke spelers, maar dat zegt Bosz weinig. "Ze zullen toch op dezelfde manier gaan spelen als in de heenwedstrijd." De trainer heeft er ondanks de 2-1 nederlaag in Kopenhagen alle vertrouwen in dat Ajax de volgende ronde kan bereiken. "We hebben in de heenwedstrijd goed gespeeld. Wij hadden het initiatief en kunnen beter voetballen, op dat vlak moeten we het verschil gaan maken."

Kasper Dolberg is de laatste wedstrijden met zijn doelpunten weer erg belangrijk voor Ajax en Bosz hoopt ook donderdagavond veel van de Deen te zien. "Zelfs in de periode dat hij veel kritiek kreeg omdat hij niet scoorde, vond ik hem belangrijk. Hij begon goed en maakte toen een moeilijke periode door. Dat hoort allemaal bij het leerproces", besluit de coach, die als enige twijfelgevallen Sinkgraven en Nouri heeft. "We houden ze straks tijdens de training goed in de gaten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen