Dolberg baalt van absentie Klaassen: "Hij loopt veel"

15 maart 2017, 21:31

Kasper Dolberg leeft met vertrouwen toe naar de return tegen FC Kopenhagen in de achtste finales van de Europa League, morgen (donderdag) in de Amsterdam ArenA. De 19-jarige aanvaller van Ajax maakte vorige week in zijn geboorteland Denemarken een belangrijk uitdoelpunt voor zijn werkgever, die wel met 2-1 verloor.

"Ik vind dat wij beter zijn dan Kopenhagen", zegt Dolberg op de officiële website van Ajax. De aanvaller baalt wel van de afwezigheid van Davy Klaassen, die is geschorst als gevolg van zijn gele kaart van vorige week. "Natuurlijk gaan we hem missen. Hij neemt altijd het team bij de hand en loopt veel. Gelukkig hebben we andere spelers die op zijn positie kunnen spelen."

Dolberg kreeg na zijn spectaculaire start in het eerste elftal van Ajax een terugval, maar is inmiddels weer in vorm, met vier doelpunten in de laatste vier wedstrijden. Twijfels kende hij tijdens zijn mindere periode niet. "Het gaat goed. Ik had een aantal wedstrijden waarin ik niet speelde zoals ik wenste en ook niet scoorde zoals ik eigenlijk gewild had", aldus Dolberg. "Maar wat de trainer al aangaf: ik moest vertrouwen houden. Ik wilde gewoon belangrijk zijn voor het team en had het geloof dat de goals dan vanzelf weer zouden komen."

De Amsterdam ArenA is voor de tweede ontmoeting tussen Ajax en Kopenhagen uitverkocht. Dolberg is daar blij mee. "Dat betekent veel voor ons, het geeft altijd wat extra's", besluit hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen