Monaco bij laatste acht na stunt tegen Manchester City

16 maart 2017, 00:09   Bijgewerkt: 16 maart 2017, 10:33

AS Monaco heeft vanavond voor een grote verrassing gezorgd in de Champions League. De Monegasken versloegen tegenstander Manchester City knap met 3-1 en deden daarmee de verliespartij tijdens de heenwedstrijd (5-3) teniet. Frans toptalent Kylian Mbappé verzorgde de 1-0, terwijl middenvelder Tiemoué Bakayoko zijn ploeg met de winnende 3-1 naar de kwartfinales kopte.

City werd in de eerste helft op alle fronten overklast door de thuisploeg, die al na acht minuten de openingstreffer forceerde. Aanvaller Kylian Mbappé was attent bij de eerste paal en werkte een lage voorzet van dichtbij binnen. Even eerder was hij ook al gevaarlijk in een een-op-een situatie met Caballero, maar toen eindige zijn inzet nog op de vuisten van de doelman.

Monaco maakt het City keer op keer lastig met agressief spel en veelvoudige combinaties in de kleine ruimte. Nog voor rust leidde dit tot de 2-0. Een mooie aanval op links kwam terecht bij de opstormende linksback Benjamin Mendy. De linksachter trok de bal strak voor, waarna middenvelder Fabinho de bal beheerst onder City-doelman Caballero schoof.

Leroy Sané kwam wel op het scorebord namens City, door een afgeslagen schot van Raheem Sterling in de rebound binnen te werken. Zijn treffer werd echter al snel onschadelijk gemaakt door de 3-1 van Monaco. Middenvelder Tiemoué Bakayoko knikte met het hoofd een vrije trap binnen, buiten bereik van Caballero. Zijn winnende treffer deed het Stade Louis II een laatste keer opveren.

Op vrijdag 17 maart zal bekend worden tegen wie AS Monaco het opneemt in de volgende ronde. Op die dag vindt de loting van de kwartfinales plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen