Koeman reageert op kritiek Lukaku: "Ga hem niet straffen"

16 maart 2017, 15:47

Romelu Lukaku lijkt komende zomer te willen vertrekken bij Everton omdat hij zich bij die club denkt niet verder te kunnen ontwikkelen. Die uitspraken zijn niet echt goed gevallen bij Ronald Koeman. De manager voerde daarom donderdag al even een gesprek met de aanvaller.

Lukaku gaf in een interview met Het Laatste Nieuws al aan bij Everton niet volledig meer op zijn plek te zijn. De Belg heeft veel ambitie en hoopt Champions League te kunnen spelen bij een club. Iets wat er bij Everton voorlopig niet in lijkt te zitten. Koeman vindt de uitspraken niet slim, maar gaat zijn spits niet straffen. "Of ik hem nu uit de selectie ga zetten? Nee, daar heb ik geen reden voor. Afgezien van een paar quotes in een interview, is zijn gedrag gewoon goed", zegt de manager tijdens een persconferentie.

Koeman sprak inmiddels al even met Lukaku. "Misschien vindt hij het af en toe lastig om zich op te laden. We weten dat hij op het veld één van de beste spelers ter wereld is. Alles wat buiten het veld gebeurt, hoort eigenlijk door het bestuur afgehandeld te worden", stelt de Nederlander, die nog altijd hoop heeft dat de spits gaat bijtekenen. "De club probeert de contractverlenging nog steeds af te ronden, dat is in ieder geval wat ik hoor van het bestuur."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen