Anastasiou: "Enorm verschil met PSV-uit verbaasde mij"

16 maart 2017, 16:35

Roda JC Kerkrade ging twee weken geleden kansloos met 4-0 onderuit bij PSV, maar herpakte zich afgelopen speelronde met een 3-1 thuiszege op FC Groningen. Morgen (vrijdag) spelen de Limburgers opnieuw in het eigen Parkstad Limburg Stadion, dan is FC Twente de tegenstander.

"Afgelopen zondag speelden wij onze beste wedstrijd van het seizoen. Met de juiste instelling vochten wij voor elke bal. Daardoor lieten we FC Groningen niet aan hun favoriete spel toekomen. Met dezelfde strijdwijze willen we ook tegen FC Twente een goed resultaat halen", zegt Roda-coach Yannis Anastasiou op de clubwebsite. "Vanaf de eerste minuut hebben wij FC Groningen laten voelen hoe graag wij die wedstrijd wilden winnen. Als collectief hebben wij Groningen opgejaagd door veel druk naar voren te zetten en de duels te winnen. We toonden durf en lef, pakten het initiatief waardoor we het meeste balbezit hadden. In mijn tijd als speler voelde ik het als een tegenstander je echt kapot wilde spelen en je het gevoel gaf dat er niets te halen viel. Dat is het Roda JC waar we naartoe willen en dat ik wil zien."

"Na de kansloze nederlaag tegen PSV hebben wij als technische staf een ommekeer proberen te realiseren. We hebben heel scherp en agressief getraind, maar de groep ook laten weten dat ze fouten mogen maken. Het enorme verschil met de wedstrijd in Eindhoven heeft mijzelf ook verbaasd en is moeilijk te verklaren. Maar het resultaat was wel dat we tegen FC Groningen minder verkrampt speelden", vervolgt Anastasiou.

Tegenstander FC Twente verloor afgelopen weekend, ondanks een 0-0 stand bij rust, met 3-0 bij Ajax. "Het is een team met individueel goede spelers die we zeker niet de ruimte mogen geven", vertelt Anastasiou over de tegenstander uit Enschede. "Toch zullen we ook vrijdag vooral naar onszelf moeten kijken. In de thuiswedstrijden na de winterstop hebben we goed gepresteerd. Na de winterstop hebben we drie thuisduels gewonnen en ook Feyenoord en Ajax hadden het heel lastig tegen ons. Dat geeft vertrouwen aan het team en de supporters."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen