Babel helpt Besiktas met twee goals naar laatste acht

16 maart 2017, 21:03

Met een hoofdrol voor Vincent Aboubakar én Ryan Babel heeft Besiktas overtuigend de kwartfinales van de Europa League bereikt. De Turkse topclub won donderdag voor eigen publiek de return tegen Olympiakos in de achtste finales met 4-1, nadat de eerste ontmoeting in Griekenland vorige week in 1-1 was geëindigd. Ook Celta de Vigo en RC Genk schaarden zich bij de laatste acht.

Besiktas, met Babel in de basis, kwam via Aboubakar al in de tiende minuut aan de leiding in de Vodafone Arena. De Kameroener kopte raak uit een voorzet van Talisca vanaf links. Zes minuten voor rust liet Aboubakar zich op negatieve wijze gelden. Hij deelde een kopstoot uit aan een tegenstander en moest dat bekopen met een directe rode kaart.

Op het moment dat Aboubakar rood kreeg, domineerde Besiktas en leidde het inmiddels met 2-1. In de 22ste minuut had Babel er 2-0 van gemaakt, door keeper Nicola Leali te verrassen met een hard schot. Voormalig sc Heerenveen-speler Tarik Elyounoussi bracht negen minuten later de spanning terug met een halve omhaal.

Met een man minder stelde Besiktas in de tweede helft uiteindelijk toch met ruime cijfers een plek in de kwartfinale veilig. Babel maakte er een kwartier voor tijd 3-1 van. Ditmaal liet Leali een schot van de Nederlander door zijn handen glippen. Cenk Tosun, net enkele minuten binnen de lijnen, legde in de 84ste minuut de eindscore vast op 4-1.

Na de 2-1 thuiszege van vorige week was Celta de Vigo ook in Rusland te sterk voor FK Krasnodar. Ditmaal werd het 0-2 voor de equipe uit Galicië. Hugo Mallo was in de 52ste minuut in de rebound verantwoordelijk voor de 0-1, Iago Aspas was tien minuten voor tijd met een schot van buiten het strafschopgebied de maker van de 0-2. Hugo Mallo kwam overigens ook op minder positieve wijze in beeld. Hij gaf Viktor Claesson een klap op het achterhoofd, nadat hij eerst een elleboogstoot had gekregen van zijn tegenstander. Krasnodar-speler Charles Kaboré kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart.

RC Genk stond al met anderhalf been in de kwartfinale, nadat het vorige week de eerste ontmoeting met competitiegenoot KAA Gent met 2-5 had gewonnen. De ploeg van trainer Albert Stuivenberg gaf de royale voorsprong in de return in de Luminus Arena niet meer uit handen. Het werd 1-1. Timothy Castagne maakte in de twintigste minuut uit een moeilijke hoek, op aangeven van Jean-Paul Boëtius, de 1-0. Louis Verstraete scoorde in de slotfase de gelijkmaker voor Gent.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen