Solbakken: "Spelers van ons waren onder indruk van Ajax"

17 maart 2017, 08:15

"Ajax was gewoon beter dan wij waren, daar hoeven we niet omheen te draaien", zo luidt de conclusie van Stale Solbakken na de 2-0 nederlaag van FC Kopenhagen in Amsterdam, die Europese uitschakeling betekende voor de Deense topclub. De trainer vind dat zijn ploeg het eigenlijk in eigen huis, waar met 2-1 gewonnen werd van Ajax, laten liggen heeft.

"Achteraf gezien hadden we meer doelpunten moeten maken in het eigen stadion", zegt Solbakken na het verloren tweeluik met Ajax. Hij vindt het een verdiende nederlaag. "We begonnen aardig aan de wedstrijd, maar kwamen achter door een onhandig moment. Er was genoeg tijd om ons terug te knokken, maar als je dan vak voor rust de 2-0 om de oren krijgt, dan wordt het moeilijk. In de tweede helft moesten we steeds meer gokken en dan komen hun individuele kwaliteiten steeds meer bovendrijven", aldus de coach van Kopenhagen.

Solbakken is lovend over Ajax. "Ajax heeft een hele goede wedstrijd gespeeld. Meerdere spelers van ons waren onder de indruk van hun spel. Zelf maakten we te veel technische fouten en kwamen nooit echt in ons eigen ritme", concludeert de trainer. "Op dit moment is een glimlach ver te zoeken, maar we moeten niet vergeten dat dit een van de beste Europese seizoenen in de clubistorie was. Maar als je al zo ver bent gekomen, moet je top zijn om resultaten te boeken. Tegen Ajax slaagden we daar niet in."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen