De Ligt: "Hun spits heeft geen fijne avond gehad, denk ik"

17 maart 2017, 08:36

Als een rots in de branding stond Matthijs de Ligt donderdagavond in de defensie van Ajax. De pas 17-jarige verdediger zetten een dijk van een wedstrijd neer tegen FC Kopenhagen en werd zelfs tot Ajacied van de wedstrijd uitgeroepen in het Europa League-duel, dat met 2-0 gewonnen werd. Door de winst is Ajax geplaatst voor de kwartfinale van het Europese toernooi.

Na afloop van de wedstrijd tegen Kopenhagen kreeg De Ligt een vrachtlading aan complimenten over zich heen. Coach Peter Bosz stelde zelfs dat hij het 'wel zou aandurven' met de jonge verdediger als hij de bondscoach van Oranje was. "Het was een prima pot van mij", zegt de bescheiden De Ligt bij Ajax TV. "Ik zat erbovenop. Santander (Federico, red.), de spits van hun, had denk ik geen fijne avond", glimlacht De Ligt.

Maar niet alleen De Ligt speelde sterk. Dat gold eigenlijk wel voor heel Ajax. "Als je tijdens de wedstrijd het publiek er zo achter krijgt, is het overweldigend. Daardoor konden we er vanaf de eerste minuut bovenop zitten", stelt het grote verdedigingstalent, die Ajax op voetballend vlak het verschil zag maken. "Dat was onze opdracht en die hebben we goed uitgevoerd. Daardoor hebben ze weinig kansen kunnen creëren. Dat lukte ons wel, al maakten we ze niet allemaal af."

Voor De Ligt is het bereiken van de laatste acht van de Europa League een droom. "Tot nu toe hebben we een uitstekende Europese campagne. Dat is een compliment voor het team waard. Maar we moeten niet gaan denken dat het seizoen al voorbij is. Zondag spelen we weer uit tegen Excelsior, dat is de volgende pot die we moéten winnen. We gaan even genieten, maar de knop gaat snel weer om."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen