Boilesen lag 'beetje uit comfort zone' met rol tegen Ajax

17 maart 2017, 08:50

Voor Nicolai Boilesen was het treffen tussen Ajax en FC Kopenhagen zeer beladen. De Deense linksachter vertrok afgelopen zomer stilletjes door de achterdeur van de Amsterdam ArenA, waar hij al een tijdje 'persona non grata' was. Donderdagavond keerde hij voor even terug bij zijn oude club. Met Kopenhagen werd hij door zijn voormalig werkgever uitgeschakeld in de Europa League, omdat er met 2-0 verloren werd.

Boilesen kwam direct na de rust in het veld, als invaller voor Jores Okore. De linkspoot werd in het centrum geposteerd, terwijl hij normaliter op de flank staat. "Natuurlijk lag ik een beetje uit mijn comfort zone met deze centrale rol, maar ik heb het al wel eens eerder gedaan. Het meest recent in een vriendschappelijke wedstrijd van de onder 19-ploeg van Kopenhagen, vlak voordat ik debuteerde in de hoofdmacht."

Over zijn eigen optreden was Boilesen zeker niet ontevreden, maar hij kon niet voorkomen dat Kopenhagen uitgeschakeld werd in de Europa League. "Het ging echt goed, maar ik kan daar verder weinig mee. We zijn vooral teleurgesteld, omdat we klaar zijn in Europa. We hadden als team niet echt een goede dag en gaven ze veel ruimte. We konden de bal niet lang in de ploeg houden", besluit Boilesen, die uitgefloten werd door een deel van de Ajax-fans.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen