De Ligt, Tete, Viergever, Hoedt en Toornstra bij Oranje

17 maart 2017, 12:11   Bijgewerkt: 17 maart 2017, 16:22

Matthijs de Ligt heeft een plek in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije (zaterdag 25 maart) en de oefeninterland tegen Italië (dinsdag 28 maart) te pakken. De pas 17-jarige verdediger van Ajax is geselecteerd door bondscoach Danny Blind, die ook onder meer Wesley Hoedt, Kenny Tete, Nick Viergever, Jens Toornstra en Wesley Sneijder oproept.

De Ligt beleeft zodoende twee dagen om nooit te vergeten. De piepjonge verdediger maakte donderdagavond veel indruk tijdens de met 2-0 gewonnen kwartfinale van Ajax tegen FC Kopenhagen en werd niet alleen tot Ajacied van de wedstrijd uitgeroepen, maar kreeg ook een plek in het sterrenelftal van de Europa League van de UEFA. Bovendien werd van verschillende kanten, onder meer door Ajax-trainer Peter Bosz, geroepen dat De Ligt voor Oranje geselecteerd zou moeten worden. Dat heeft bondscoach Blind dus gedaan. De Ligt kan derhalve de jongste Oranje-debutant worden sinds 1931.

Tete, die bij Ajax dit seizoen doorgaans op de bank moet plaatsnemen, mag zich ook tot de definitieve selectie rekenen. De 20-jarige Amsterdammer speelde tot dusver vier interlands, waarvan de laatste alweer ruim negen maanden geleden. Hoedt mag dromen van een debuut voor Oranje: de speler van Lazio Roma, die in zijn laatste interland voor Jong Oranje als aanvoerder op het veld verscheen, moet zijn debuut in de hoofdmoot nog maken. Bij Lazio vormt hij een succesvol centraal duo met Stefan de Vrij, die ook bij de selectie zit.

De laatste interland van Viergever dateert al van meer dan vier en een half jaar geleden: destijds in dienst van AZ mocht hij opdraven voor de eerste interland van Louis van Gaal, in diens tweede periode als bondscoach (het 4-2 verloren duel tegen België). Toornstra kreeg evenals Viergever zijn eerste kans onder Van Gaal, hij speelde tweemaal mee tijdens oefeninterlands in Azië. Nadien kwam de Feyenoorder niet meer uit voor Oranje.

De volledige selectie van Oranje

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen