AZ treft ADO Den Haag in zoektocht naar nieuwe driepunter

17 maart 2017, 14:01

Vorige week was het dan eindelijk zover voor ADO Den Haag: Alfons Groenendijk wist tegen NEC zijn eerste zege in dienst van ADO te boeken. AZ, de tegenstander van komend weekend, gaat met een heel ander gevoel de thuiswedstrijd met de Hagenezen in: het kent - op het bereiken van de bekerfinale na - een moeizaam 2017, en ging afgelopen weekend nog met 5-2 onderuit tegen koploper Feyenoord.

"Het valt wel mee met hoe we de overwinning hebben gevierd", zegt Groenendijk in gesprek met ADO Den Haag TV. "We waren wel opgelucht, aangezien het best lang geleden was natuurlijk. Die jongens hebben hard gewerkt, die waren er al een tijdje naar op zoek." De oefenmeester weet dat de wedstrijd tegen NEC niet de allerbeste van het seizoen was, maar punten zijn nu eenmaal punten. "Het was van onze kant, voetballend gezien, geen al te beste wedstrijd. In de vorige wedstrijden konden we wat leunen, maar deze keer moesten we zelf het spel maken. We winnen met geluk, maar dat mag ook wel een keer."

John van den Brom hoopt daarentegen juist het tij te keren. "We kregen alweer vijf goals tegen in een grote wedstrijd, dus we hebben het accent tijdens de nabespreking en de trainingen op de verdediging gehad." Van den Brom kan weer beschikken over de van een schorsing terugkerende Rens van Eijden. "Dat is positief, het is belangrijk dat we over zoveel mogelijk spelers kunnen beschikken om van ADO te kunnen winnen. We moeten ze kapotspelen met een hoge balsnelheid."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen