Van Bronckhorst is blij dat Vilhena in Friesland kan spelen

17 maart 2017, 14:59

Feyenoord herstelde zich vorige week met een uitstekende 5-2 overwinning op AZ van de 1-0 nederlaag in de stadsderby tegen Sparta. Aan de ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst de taak om komende zondag weer een goed resultaat te pakken, in de pittige uitwedstrijd tegen sc Heerenveen (aftrap 12.30 uur). Lukt dat, dan blijft de voorsprong op nummer twee Ajax minimaal vier punten.

Voordat Van Bronckhorst inging op de tegenstander van zondag, stond hij bij het videokanaal van Feyenoord stil op de fysieke gesteldheid van zijn selectie. Eljero Elia, Terence Kongolo en Bilal Basaçikoglu zijn nog niet fit, maar een duo keert terug. "Met Eljero, Terence en Bilal gaat het steeds beter, maar de wedstrijd van komende zondag komt te vroeg. Brad Jones heeft alles mee kunnen doen en is weer klaar om te spelen. Marko Vejinovic is ook weer fit", aldus Van Bronckhorst, die ook kan beschikken over Tonny Vilhena. "We zijn in beroep gegaan tegen zijn schorsing, omdat we de straf te hoog vinden. De uitspraak duurt wat langer dan normaal, waardoor hij kan spelen. Daar ben ik blij mee."

De eerste krachtmeting tussen Feyenoord en Heerenveen in dit seizoen leverde een spectaculair 2-2 gelijkspel op. "Dat was een mooie confrontatie", zegt Van Bronckhorst. "Natuurlijk was het wel teleurstellend dat we niet hebben gewonnen, dat had gezien het spelbeeld wel gekund", stelt Gio, die respect heeft voor de Friese opponent. "Heerenveen is een heel goed voetballende ploeg en zat op dat moment heel goed in zijn vel. We zitten nu in een andere fase van de competitie. Voor ons is het zaak om zondag de wedstrijd te winnen. Dat is het belangrijkst in deze fase van de competitie."

Concurrent Ajax gaat komende zondag op bezoek bij Excelsior.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen