Huntelaar: "Meestal niet lekker om tegen oude club te spelen"

18 maart 2017, 09:18

De loting voor de kwartfinales van de Europa League die vrijdag werd verricht, heeft voor Klaas-Jan Huntelaar een speciaal tintje. De 33-jarige spits werd met Schalke 04 namelijk gekoppeld aan Ajax, de club die hij tussen 2006 en 2008 diende. Hij vindt het speciaal om zijn oude werkgever te treffen, maar stelt ook dat hij het niet meestal niet lekker vindt om tegen een oude club te spelen. 

Kort na de loting hoorde Huntelaar dat Ajax als tegenstander uit de koker was gerold. "Ik was nog net thuis, vlak voordat ik naar de training bij Schalke ging. Aan de ene kant vind ik het heel leuk. Maar meestal vind ik het niet zo lekker om tegen een oude club te spelen", stelt hij in De Telegraaf. Het tweeluik met Ajax betekent voor hem ook een rentree in de ArenA. "Dat is heel bijzonder. Ik heb drie jaar bij Ajax gespeeld en bewaar daar mooie herinneringen aan."

Dat Ajax in de vorige ronde FC Kopenhagen wist te kloppen, vindt Huntelaar knap. "We speelden gelijktijdig, maar op de grote schermen in het stadion zag ik dat Ajax bij rust 2-0 voor stond. Het was een knappe zege", aldus Huntelaar, die weet dat Kasper Dolberg in dat duel de 2-0 scoorde. "Ik vind het leuk om hem nu eens van dichtbij te kunnen beoordelen. Maar van wat ik op tv zie, lijkt het me écht een goede speler. Kasper heeft alles van een goede spits. Hij is stoïcijns en een echte afmaker."

Overigens is het nog maar de vraag of Huntelaar speelminuten krijgt in de confrontatie met Ajax. De laatste tijd is hij voornamelijk bankzitter. "Dat is even afwachten. Ik ben na mijn blessure weer een maand in training, maar ik heb nog niet veel gespeeld. Ik moet op mijn kans wachten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen