Zulte Waregem pakt na strafschoppen Belgische beker

18 maart 2017, 23:58

Na een zinderende bekerfinale tegen KV Oostende heeft Zulte Waregem zaterdagavond beslag gelegd op de Belgische beker. Zes doelpunten, een verlenging en strafschoppen waren er voor nodig om de uiteindelijke winnaar van de Croky Cup te bepalen.

In de reguliere speeltijd kwam Oostende tot tweemaal toe op voorsprong met dank aan een doelpunt van Nany Dimata. Voor rust zorgde Timothy Derijck voor de gelijkmaker van Zulte Waregem en na rust tekende Sander Coopman voor de 2-2. Daardoor moest er uiteindelijk een verlenging komen.

In die verlenging leek Zulte Waregem aan het langste eind te trekken nadat Babacar Gueye na 111 minuten de 2-3 binnenschoot. Na een handsbal van Waregem-verdediger Henrik Dalsgaard kreeg Oostende echter nog een strafschop toegewezen. Musona faalde vervolgens niet vanaf elf meter. 

In de penaltyserie was het alsnog Waregem dat de beker wist binnen te slepen. Geen van de strafschoppennemers, waaronder de Nederlander Robert Mühren, miste. Oostende schoot daarentegen twee keer mis en zo kroonde Zulte Waregem zich voor de tweede keer in de clubgeschiedenis tot bekerkampioen. Daarnaast plaatst de club zich ook direct voor de groepsfase van de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen