"Feyenoord mag kampioen worden, maar ik won liever"

19 maart 2017, 16:36

Erwin Mulder, de sluitpost van sc Heerenveen, concludeert dat het treffen met zijn oude club Feyenoord een wedstrijd met twee gezichten was. Hoewel hij zijn voormalig werkgever het beste en dus ook de landstitel gunt, had hij maar wat graag de drie punten in het Abe Lenstra Stadion gehouden. Met een 1-0 ruststand was Heerenveen goed op weg, maar na rust ging het mis: 1-2.

"De eerste helft was goed, de tweede helft een stuk minder", zegt Mulder na de ontmoeting met zijn oude club tegen FCUpdate.nl. "In de eerste helft gaf Feyenoord ons de ruimte en daar maakten we goed gebruik van. We hebben kansen gecreëerd en weinig weggegeven. Helaas konden we dat in de tweede helft niet meer laten zien. Feyenoord zette toen sneller druk, waardoor wij niet meer konden opbouwen en de lange bal moesten spelen. Daar hadden we het lastig mee."

Door de nederlaag heeft Heerenveen nog maar acht punten gepakt in de tien duels die na de jaarwisseling gespeeld werden. "Dat is zeker zuur, maar ik heb meer wakker gelegen van de wedstrijd tegen Excelsior dan ik van deze wedstrijd zal liggen. Als we zo doorgaan, dan gaan de punten namelijk zeker komen", vertelt Mulder, die met Heerenveen met name dus op de eerste helft kan bouwen.

Met een Feyenoord-verleden zou Mulder geen dubbele gevoelens hebben gehad als Heerenveen de koploper punten had afgesnoept in de titelrace. "Nee, dan was ik gewoon blij geweest. Ik pak liever gewoon drie punten. Of het nou Feyenoord of een andere club is, dat maakt me niet uit. Van mij mag Feyenoord kampioen worden, ik gun ze het allerbeste, maar ik wil zelf gewoon altijd winnen", besluit de goalie van Heerenveen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen