Juventus wint nipt, Lazio verspeelt punten tegen Cagliari

19 maart 2017, 17:11

Juventus komt na de 0-1 overwinning op Sampdoria weer een stukje dichter bij de Italiaanse titel. Met nog negen speelronden te gaan heeft de koploper een voorsprong van tien punten op de nummer twee Napoli. In de strijd om rechtstreekse plaatsing voor de Europa League deed Lazio geen goede zaken.

Sampdoria-Juventus

Juventus kwam na zeven minuten spelen op voorsprong dankzij een treffer van Juan Cuadrado. Hij kopte van dichtbij raak. Dat bleek uiteindelijk genoeg om de overwinning binnen te halen tegen de huidige nummer negen in de Serie A. AS Roma kan zondagavond het gat met Juventus weer tot acht punten verkleinen, maar met nog negen wedstrijden te gaan heeft de ploeg van Massimiliano Allegri een comfortabele voorsprong. Doelman Gianluigi Buffon vestigde een record en werd tegen Sampdoria de speler met de meeste speelminuten in de geschiedenis van Juventus. In totaal kwam hij tot 39.681 minuten voor de club.

Cagliari-Lazio

Voor Lazio, met Stefan de Vrij en Wesley Hoedt in de basis, verliep het weekend heel wat minder goed. Tegen nummer veertien Cagliari werd met 0-0 gelijk gespeeld. Daardoor weet Lazio niet te profiteren van het puntenverlies van Internazionale op zaterdag. Lazio bezet momenteel de vierde plaats, die recht geeft op een ticket voor de groepsfase van de Europa League, maar het verschil met Inter en Atalanta is slechts twee punten.