Jørgensen maakt fans gek met goals: "Maar dat zijn ze altijd"

20 maart 2017, 07:00   Bijgewerkt: 19 maart 2017, 20:41

Mocht Feyenoord dit seizoen in haar kampioensmissie slagen, dan verdient Nicolai Jørgensen misschien wel een standbeeld. De Deense spits, afgelopen zomer voor 3,5 miljoen euro gekocht van FC Kopenhagen, is tientallen karaat goud waard voor de koploper. In de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen stond de goaltjesdief al voor de zoveelste keer op de goede plek, waardoor hij de basis kon leggen voor de 1-2 overwinning.

Trots man

Daarmee cijfert Jørgensen zichzelf een beetje te veel weg. De 26-jarige Scandinaviër is in de Eredivisie niet alleen de koning van de doelpunten (negentien stuks), maar leidt ook het assistklassement (tien stuks). "Ik had op voorhand niet verwacht dat het zo goed zou gaan. Als je voor het seizoen aan mij zou vertellen dat ik zo veel doelpunten zou maken, was ik een trots man geweest. Voor een spits is het natuurlijk ook niet normaal om tien assists achter je naam te hebben staan. We spelen nou eenmaal op een manier waarbij ik ook in de positie kom om andere spelers in stelling te brengen. Dat is mooi. Ik ben blij en trots dat ik het team op deze manieren kan helpen."

Gekke fans

Mocht Jørgensen het seizoen afsluiten als topscorer en assistenkoning van de Eredivisie, dan hoeft dat nog niet te betekenen dat hij tevreden is. "Dat hangt ook van iets anders af", knipoogt Jørgensen. De titel, vult FCUpdate.nl alvast voor hem in. "Ja, natuurlijk. Dat is het allerbelangrijkste doel. We moeten in de race blijven en er elk weekend alles aan doen om deze mooie plek op de ranglijst te behouden."

Maar toch: de fans van Feyenoord worden steeds gekker door de heersende titelkoorts. "Gek zijn ze altijd, wat er ook gebeurt", knipoogt Jørgensen. "Dat is gewoon normaal in Rotterdam", besluit de Deen, die dit uiteraard positief bedoelt.

Door: Koen Jans

[photo,105403,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen