UEFA-voorzitter zet vraagtekens bij WK met 48 landen

21 maart 2017, 21:23

De FIFA heeft vorig jaar besloten dat er vanaf 2026 48 landen zullen deelnemen aan een wereldkampioenschap. UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin plaatst echter grote vraagtekens bij de haalbaarheid hiervan. Volgens hem zijn er amper gegadigden over om het toernooi te organiseren.

"Er zijn misschien twee of drie Europese landen die dat aankunnen", zo quote Sporza de Sloveen. "In Afrika kan niemand dat. Misschien is dat mogelijk voor China en de Verenigde Staten. Maar dat is het dan ook. 48 is een groot getal." Het lijkt erop dat landen zullen moeten gaan samenwerken om het WK in de toekomst te organiseren. Tot dusver is dat pas één keer gebeurd. In 2002 deelden Japan en Zuid-Korea het toernooi.

Ook over de EK-organisatie sprak Ceferin zich uit. Volgens hem komt er niet snel een opvolger van het EK 2020, waarbij het toernooi verspreid is over heel Europa. "Twee landen en niet meer. De organisatie van het EK van 2020 is geen gemakkelijke opdracht. Dat zal niet meer gebeuren zolang ik er ben."

Wel zegt hij tevreden te zijn over de EK-opzet met 24 landen. "24 is een goed aantal. Het was een goed toernooi. Veel kleine landen kwalificeerden zich en deden het ook goed. Tegelijkertijd waren de inkomsten voor de UEFA nooit eerder zo hoog."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen