Minder contracten bij clubs uit Tweede en Derde Divisie

21 maart 2017, 22:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Tijdens de bondsvergadering van de KNVB is besloten in te stemmen met een verandering van het aantal contracten en contracturen bij clubs die actief zijn in de Tweede en Derde Divisie, dat meldt de KNVB. Het aantal zal gekoppeld worden aan de kwaliteit van de jeugdopleiding. De verandering geldt vanaf het seizoen 2017/18.

Hierbij geldt dat als de jeugdopleiding beter gewaardeerd wordt, een club minder verplichte contracten met contracturen hoeft af te sluiten. Op deze manier hoopt de KNVB de ontwikkeling van het opleiden van spelers te stimuleren.

Vanaf komend seizoen moeten clubs uit de Derde Divisie minimaal drie spelers (was zes) voor minimaal acht uur (was twaalf) onder contract hebben staan. In de Tweede Divisie daalt het aantal verplichte contractspelers van dertien naar tien en van twaalf naar tien uur. Wanneer clubs promoveren geldt een overgangsregeling.

Verder is het de doelstelling om het aantal beloftenteams te maximaliseren vanaf het seizoen 2018/19. In een competitie met achttien teams is er ruimte voor vier belofteploegen, in een poule met zestien teams zijn dat er drie. Hoe dat verder precies ingevuld gaat worden zal in de komende maanden duidelijk worden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen