Bundesliga-voorzitter baalt van dominantie Bayern München

21 maart 2017, 23:31

Dertien punten bedraagt de voorsprong van Bayern München op RB Leipzig en dus twijfelt niemand er nog aan dat de club haar vijfde landstitel op een rij gaat pakken. Leuk voor de fans van Der Rekordmeister, maar bij de organisatie van de competitie maakt men zich zorgen.

"Je kunt het Bayern niet kwalijk nemen, maar als die club zich telkens tot kampioen kroont, doet dat de geloofwaardigheid van de Bundesliga geen deugd. Dat is duidelijk", zo wordt Bundesliga-voorzitter Christian Seifert gequote door ESPN. "In Engeland hebben vijf clubs bij het begin van het seizoen het doel om kampioen te worden, in Italië drie en in Spanje twee. In Duitsland heb je 17 van de 18 clubs die aankondigen dat ze Bayern niet zullen uitdagen. Dat moet veranderen."

Voordat Bayern in 2012/13 aan zijn reeks begon werd Borussia Dortmund twee keer op een rij landskampioen. In de zeven seizoenen daarvoor mochten naast Bayern vier keer ook Werder Bremen, VfB Stuttgart en VfL Wolfsburg het landskampioenschap vieren. Momenteel is het gat tussen Bayern en de rest echter overduidelijk.

Toch is er ook positief nieuws rondom de Bundesliga. De bezettingsgraad blijft bijvoorbeeld enorm hoog: negentig procent. "Steeds meer mensen volgen de competitie ook op tv en we zien ook meer interesse van de sponsors", aldus Seifert.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen