Southgate: "Moeten leren van wat andere landen doen"

22 maart 2017, 08:43

Gareth Southgate wil een einde maken aan de niet bijster goede prestaties van Engeland op eindtoernooien. De bondscoach stelt dat daarvoor enkele veranderingen nodig zijn en denkt dat Engeland veel kan leren van landen die wel succesvol zijn.

Na een vlekkeloze EK-campagne werd Engeland op het eindtoernooi afgelopen jaar verrassend uitgeschakeld door IJsland in de achtste finales. "We moeten van het eiland af en leren van hoe het er ergens anders aan toe gaat", aldus Southgate tijdens de persconferentie. Als voorbeeld noemt de bondscoach de tegenstander van woensdagavond. "De band tussen de Duitse voetbalbond en de Bundesliga is heel sterk. Jonge spelers krijgen kansen in die competitie. En de Bundesligastart werd uitgesteld vanwege de Olympische Spelen. Wij komen niet eens tot een elftal dat zich plaatst voor dat toernooi."

Southgate weet niet precies waar het misgaat op eindtoernooien, maar ziet hoop voor de toekomst. "Ik twijfel of we wel voldoende in de spiegel hebben gekeken. We hebben enkele geweldige kwaliteiten en we kunnen sterker worden dan de andere landen, maar er is nog wel veel werk te doen. Voetbal is de lastigste sport om succes in te hebben, maar dat succes heeft de meeste impact op het land en de inwoners", stelt de bondscoach.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen