Memphis zit weer in het ritme: "Meer kans om te spelen"

23 maart 2017, 07:00   Bijgewerkt: 22 maart 2017, 23:13

Old Trafford wordt vaak het Theatre of Dreams genoemd, maar de droom van Memphis Depay kwam niet echt uit in het stadion van Manchester United. In de eerste seizoenshelft speelde hij daar slechts 134 minuten mee in alle competities. Dankzij een winterse transfer naar Olympique Lyon is Memphis echter helemaal opgebloeid, waardoor hij zich met een goed gevoel bij Oranje meldde.

Vrijwel alle Nederlanders zullen ervan overtuigd zijn dat we in de toekomst nog veel plezier aan Memphis kunnen beleven, maar de aanvaller kon na zijn veelbelovende WK-optreden in Brazilië nog geen vaste basisplek veroveren bij Oranje. Deze gloort, in aanloop naar het belangrijke WK-kwalificatieduel in Bulgarije (zaterdag), wel weer aan de horizon. Hij tekende in een ruime maand niet alleen voor vijf goals en drie assists bij Lyon, maar zorgde er in november ook met twee goede doelpunten voor dat Oranje met 1-3 bij Luxemburg won.

FCUpdate.nl zat met Memphis om tafel in Hotel Huis ter Duin. Men bestempelt hem weleens al een arrogante jongen, maar daar is tijdens het vraaggesprek weinig van te merken. Nadat de international gevraagd heeft of de drie journalisten waarmee hij spreekt wat drinken wilden hebben, doet hij zijn verhaal. Als Memphis met glazen op de tafel zijn recente werelddoelpunt tegen Toulouse uitgebeeld heeft, gaat het voornamelijk over de overstap van Manchester naar Lyon, het effect van deze transfer en over wat Memphis van de media vindt.

De benen weer sterk

Dat is dus precies wat er gebeurd is: Memphis maakte minuten en kende weliswaar een wat stroeve start, maar leeft helemaal op in het warme bad van Lyon. "De spelers en trainers helpen me veel en dat geeft me een goed gevoel. Ik krijg de kans om mezelf weer te laten zien en dan komen er vanzelf mooie dingen tevoorschijn." Tegen Toulouse kwam er iets héél moois tevoorschijn: een wereldgoal vanuit de middencirkel. "Toen de eerste goals en assists vielen, kwamen het zelfvertrouwen en wedstrijdritme weer terug."

Het prijskaartje van 16 miljoen euro zorgt niet voor extra druk, geeft Memphis aan. "Ik heb daar nog nooit aan gedacht, ook niet in de eerste weken. Ik deed gewoon m'n ding. Ze verwachtten toen ook nog geen wonderen van mij. De laatste keer dat ik negentig minuten speelde was namelijk al heel lang geleden", aldus Memphis, die negen maanden lang geen heel duel vol maakte.

Onbetwiste basisspeler

Voor de zoektocht naar een woning doorgaat, is het voor Memphis zaak om zijn scoringsdrift en goede vorm ook bij Oranje tentoon te spreiden. "De periode van weinig speeltijd is achter de rug. Ik kan nu gewoon weer vlammen. Ik ben blij om weer bij Oranje te zijn, dat blijft speciaal. En met meer speelminuten in de benen voelt dat altijd extra lekker. Daardoor heb ik ook meer kans om te spelen", zegt Memphis, die niet durft te voorspellen of hij in Bulgarije aan de aftrap zal staan. "Ik doe mijn best op de trainingen en in de wedstrijden van mijn club en zie het dan wel. Het doel is natuurlijk wel om uiteindelijk een onbetwiste basisspeler te worden bij Oranje. Ik moet hard blijven werken om mezelf te bewijzen."

Door: Koen Jans

[photo,102445,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen