UEFA wil verschillen tussen arme en rijke clubs aanpakken

23 maart 2017, 08:10

De UEFA is bezig met het bekijken van maatregelen om de kloof tussen arme en rijke clubs kleiner te maken. Beperking van het aantal contractspelers, nieuwe transferregels en zogenaamde luxe-belasting, zijn enkele van deze mogelijke regels.

Volgens Aleksander Ceferin wordt de macht van clubs als FC Barcelona, Real Madrid en Bayern München te groot. "We moeten voorkomen dat al het talent onder contract staat bij een klein aantal clubs. Dat is niet in het belang van de Europese competities. We moeten niet bang zijn om hier maatregelen tegen te nemen", zegt de UEFA-voorzitter tijdens een congres in Lissabon. Hij noemt onder meer een speciale belasting voor rijke clubs en beperking van het aantal contractspelers als oplossing.

Ceferin wil ook kritisch kijken naar het huidige transfersysteem. "We moeten ons afvragen of de manier waarop de transfermarkt nu werkt nog wel goed is. Zo, niet dan zullen we de regels moeten veranderen", aldus de Sloveen, die dit wil gaan bespreken met de FIFA. "De UEFA is er niet alleen om de belangen van de elite te behartigen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen