Van der Vaart tipt Nederland: "Verander opleidingen niet"

23 maart 2017, 08:48

Rafael van der Vaart vindt dat Nederland als opleidingsland uniek is. De inmiddels 34-jarige middenvelder ziet dat er van jonge spelers steeds meer kracht in plaats van techniek wordt gevraagd, maar vindt dat de jeugdopleidingen in Nederland daar niet naar moeten kijken.

"Nu moet iedereen opeens een type-Pogba zijn. Ze worden allemaal naar het krachthonk gestuurd. Er wordt harder geklapt voor een sliding dan voor een steekbal", zegt Van der Vaart in gesprek met De Telegraaf. "Zo'n speler als Nouri bij Ajax, die was in mijn tijd al lang basisspeler geweest. Al ben ik dan wel blij dat iemand als Hakim Ziyech bij Ajax speelt. Ik ben ervan overtuigd dat hij de reden is dat Ajax nog in de race is voor het kampioenschap."

Een veelgehoorde uitspraak is dat Nederland veranderingen moet doorvoeren om de aansluiting bij de Europese top weer terug te vinden. Volgens Van der Vaart is dat juist geen oplossing. "Dan zeg ik: nee, absoluut niet! Wij zijn groot geworden door spelers als Sneijder, Van Persie, Robben en mij op te leiden. Dat komt wel weer. Dat hoort bij Nederland. Je ziet het direct als iemand uit Nederland komt. Hoe wij een bal aannemen, daar hebben ze hier in Denemarken een minuut voor nodig", licht hij toe.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen