Ajax en PEC Zwolle spelen gelijk in besloten oefenwedstrijd

23 maart 2017, 14:57   Bijgewerkt: 23 maart 2017, 15:02

Jong Ajax en PEC Zwolle hebben donderdag in een besloten oefenwedstrijd gelijkgespeeld. Het duel werd gespeeld op sportpark De Toekomst en eindigde in een 1-1 gelijkspel. De doelpunten werden gemaakt door Pelle Clement en Dirk Marcellis.

Jong Ajax kwam kort voor rust op voorsprong. Aanvaller Clement zette de ploeg uit de Jupiler League op 1-0. Een kwartier voor tijd viel de gelijkmaker via Marcellis. Dat doelpunt zorgde uiteindelijk voor de 1-1 einstand in Amsterdam. Bij Ajax bestond het elftal vooral uit talenten, maar ook Diederik Boer, Heiko Westermann, Daley Sinkgraven en Hakim Ziyech speelden mee. Aanwinst David Neres speelde negentig minuten.

RKC-Telstar

RKC Waalwijk ging donderdag in een oefduel onderuit tegen Telstar. Een B-elftal van de thuisploeg verloor met 2-3. De ploeg van Peter van den Berg stond lange tijd op voorsprong, maar in de slotfase sloegen de bezoekers twee keer toe. Doelpunten van Toine van Huizen en Joël Donald zorgden voor de overwinning voor Telstar.