Messi helpt Argentinië in kraker, Brazilië ruim langs Uruguay

25 maart 2017, 09:18

Argentinië heeft de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Chili omgezet in drie punten. De ploeg van bondscoach Edgardo Bauza won donderdag (lokale tijd) voor eigen publiek in Buenos Aires met 1-0 van de regerend kampioen van Zuid-Amerika.

Lionel Messi kroonde zich tot matchwinner. De ster van FC Barcelona, die vorig jaar na de verloren Copa América-finale tegen Chili nog kortstondig een punt zette achter zijn interlandloopbaan, maakte in de zestiende minuut het verschil uit een penalty. Messi mocht aanleggen vanaf elf meter na een overtreding van Jose Fuenzalida. Negen minuten eerder dacht Chili op 0-1 te komen, maar een treffer van diezelfde Fuenzalida werd afgekeurd wegens buitenspel. Na rust waren de Chilenen opnieuw dicht bij een goal, maar ditmaal raakte Alexis Sánchez uit een vrije trap de lat.

Door de winst komt Argentinië op 22 punten, waarmee het nu derde staat in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule. Het ging Colombia, dat 21 punten heeft na de 1-0 zege op Bolivia op donderdag, voorbij. Chili bezet met twintig punten, samen met Ecuador, de vijfde plek. De top-vier plaatst zich rechtstreeks voor het WK 2018 in Rusland, de nummer vijf krijgt een herkansing via de play-offs. Ecuador verloor met 2-1 bij Paraguay, dat nu achttien punten heeft en derhalve ook nog meedoet in de race om WK-tickets.

Brazilië is met dertig punten de overtuigende koploper. De vijfvoudig wereldkampioen won de topper tegen Uruguay, dat tweede staat met 23 punten, met 1-4. Edinson Cavani bracht Uruguay in de negende minuut uit een strafschop nog wel aan de leiding, maar Paulinho (3) en Neymar waren daarna verantwoordelijk voor de ommekeer.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen