Blind bedenkt zich en haalt Luuk de Jong bij selectie

24 maart 2017, 13:47

Bondscoach Danny Blind heeft toch een vervanger opgeroepen voor Vincent Janssen. Luuk de Jong voegt zich later vandaag (vrijdag) bij de selectie van het Nederlands elftal in Sofia. Oranje speelt zaterdag in de Bulgaarse hoofdstad een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije.

Eerder op de dag werd bekend dat Janssen niet mee zou reizen met Oranje omdat hij ziek is. De aanvaller van Tottenham Hotspur ontbrak om dezelfde reden donderdag al op het trainingsveld. In eerste instantie liet Blind weten geen vervanger voor Janssen op te roepen, maar hierop is hij teruggekomen. Daardoor kan De Jong alsnog het vliegtuig naar Bulgarije nemen. De spits van PSV viel in eerste instantie nog af uit de voorselectie.

Na vier speeldagen is Nederland de nummer twee van groep A in de kwalificatiecyclus voor het WK 2018 in Rusland. Het heeft zeven punten, waarmee het Zweden op doelsaldo nipt voor blijft. Frankrijk is met tien punten de lijstaanvoerder, Bulgarije doet met zes punten ook nog volop mee in de strijd om kwalificatie voor de mondiale titelstrijd. Frankrijk gaat zaterdag op bezoek bij Luxemburg, Zweden speelt thuis tegen Wit-Rusland.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen