De Vrij is twijfelgeval; De Ligt of Hoedt mag opdraven

24 maart 2017, 18:59

Het is nog maar de vraag of Stefan de Vrij zaterdagavond in actie komt bij het Nederlands elftal, dat dan de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Bulgarije speelt. De centrale verdediger van Lazio Roma wordt nog steeds gehinderd door scheenbeenklachten.

"De Vrij is een twijfelgeval, wegens zijn scheenbeen", bevestigde Blind vrijdagavond op de persconferentie in Sofia. "Hij heeft nog niet volledig kunnen trainen. Het is een heel onschuldige blessure. De kwetsuur is een beetje vergelijkbaar met die van Arjen Robben; het is een zwelling of een bloeduitstorting in het scheenbeen. Normaliter zakt dat binnen één of twee dagen weg, maar er zit nog wat klem. Hij kan zijn voet nog niet vrij bewegen", aldus Blind.

Het zou een flinke aderlating betekenen voor Oranje, aangezien De Vrij aardig op dreef was bij Lazio Roma. "Hij heeft goede stappen gemaakt en is na zijn blessure steeds sterker geworden. Na het wegvallen van Virgil van Dijk en Jeffrey Bruma is dat niet handig voor mij", stelt Blind, die nu een beroep gaat doen op Matthijs de Ligt of Wesley Hoedt. "Het wordt inderdaad sowieso een debutant. Ik ben er wel uit, maar heb nog niet de tijd gehad om het met de spelers te bespreken."

Kevin Strootman is weer helemaal fit bij Oranje, waar Vincent Janssen is afgehaakt. "Hij had hoge koorts. Het neigt naar bronchitis", besluit Blind, die Luuk de Jong als vervanger van Janssen heeft opgeroepen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen