Groep D: Tadic bezorgt Servië winst, Ierland en Wales gelijk

24 maart 2017, 22:57

Dusan Tadic was vrijdagavond de uitblinker in het WK-kwalificatieduel tussen Georgië en Servië. De aanvaller van Southampton voorkwam met een doelpunt en twee assists een nederlaag voor de bezoekers. Na eerst op achterstand te hebben gestaan won Servië uiteindelijk met 1-3.

Georgië-Servië

Georgië kwam na zes minuten spelen verrassend op een 1-0 voorsprong dankzij een doelpunt van Nika Katcharava. Op slag van rust viel de gelijkmaker voor de bezoekers. Tadic schoot vanaf elf meter raak. In de tweede helft wist Servië vervolgens wel af te rekenen met Georgië. Aleksandar Mitrovic tekende op aangeven van Tadic voor de 1-2.

Vier minuten voor tijd stelde Mijat Gacinovic de zege van Servië veilig. Opnieuw was Tadic de aangever. Aan de kant van Georgië speelde Vitesse-verdediger Guram Kashia de gehele wedstrijd. Bij Servië mocht oud-Ajacied Nemanja Gudelj twintig minuten voor tijd invallen. Servië gaat na vijf wedstrijden met elf punten aan kop in groep D terwijl Georgië vijfde staat met twee punten.

Ierland-Wales

Ierland en Wales zijn er vrijdagavond niet tot scoren gekomen. Daardoor slaagt Ierland er niet in om de koppositie in groep D weer over te nemen van Servië. Beide ploegen hebben elf punten, maar het doelsaldo van de Serviërs is beter. 

Wales moest twintig minuten voor tijd met tien man verder nadat Neil Taylor de rode kaart kreeg voorgehouden. De grootste kans was echter nog wel voor de bezoekers. Gareth Bale zag zijn schot maar net langs het doel gaan. Voor Wales is het het vierde gelijkspel in de WK-kwalificatiegroep. Het land bezet met zeven punten de derde plaats.

Oostenrijk-Moldavië

Het derde duel in groep D ging tussen Oostenrijk en Moldavië. Het thuisland won met 2-0. Lange tijd werd er niet gescoord, maar een kwartier voor tijd brak Marcel Sabitzer de ban. In de laatste minuut van de officiële speeltijd maakte Martin Harnik er nog 2-0 van.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen