Sneijder over Oranje: "Na WK 2018 is het sowieso klaar"

25 maart 2017, 09:54   Bijgewerkt: 25 maart 2017, 11:42

We kunnen er niet omheen: Wesley Sneijder bevindt zich in de herfst van zijn voetballoopbaan. De 32-jarige middenvelder denkt zelf na over een einde aan zijn periode bij het Nederlands elftal en stelt dat het na het WK van 2018 sowieso klaar is voor hem.

"Hoe ver ik het ook wil wegstoppen, ik merk natuurlijk wel dat het einde van mijn actieve carrière eraan komt", vertelt hij aan De Telegraaf. "Na het WK in 2018 is het voor mij sowieso over bij Oranje. Of ik me nog twee jaar zou kunnen opladen voor een EK én het fysiek aan zou kunnen, denk ik niet."

De middenvelder vindt het voetballen momenteel nog veel te leuk. "Anders was ik echt gestopt. Hetzelfde als ik het niet meer denk bij te kunnen benen. Nee, die 131e interland (Sneijder staat op 126) moet ik nog halen", zegt hij lachend. Momenteel is Edwin van der Sar met 130 wedstrijden recordhouder bij het Nederlands elftal.

Overigens laat Sneijder zich ook uit over zijn toekomst in clubverband. Hij beseft dat hij mogelijk aan zijn laatste seizoen bij Galatasaray bezig is. "Door het tussentijds veranderen van het systeem door de nieuwe trainer speel ik niet alles, wat niet ideaal is voor mij. Aan het einde van het seizoen zal ik die situatie evalueren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen